Uitstapjes

 

Wat is er in de buurt te doen?

  • Fietsen
  • Paardrijden
  • Wandelen
  • Watersporten
  • Mountainbiken
  • Vlieg en zweefsporten

 

 

 

La piscine d’AutunoisIn de Romeinse tijd was dit de hoofdstad van Bourgondië. De overblijfselen uit deze tijd kun je nog rijkelijk terugvinden in de vorm van de stadsmuur, stadspoorten, een oud Romeins theater en een prachtige kathedraal. Daarnaast heeft Autun enkele musea die je kunt bezoeken, op woendag en vrijdag een echte Franse markt en de winkelstraatjes zijn ook zeker de moeite waard.

In Autun vindt u een prachtig zwembad gelegen aan het meer, met uitzicht over de stad. Binnen is een groot wedstrijdbad en een kleiner ondiep bad. In de zomer is het royale buitenbad met glijbaan geopend. Kinderen tot vijf jaar kunnen gratis komen zwemmen. Let op: voor de heren zijn geen wijde zwembroeken toegestaan.

Ons huis staat op de grens van het natuurgebied de Morvan. Het is een bergachtig landschap met veel bossen, weilanden en mooie uitkijkpunten. Het gebied leent zich uitstekend om te wandelen en te fietsen, er zijn vele routes uitgestippeld. De Morvan heeft ook een aantal meren zoals het Lac des Settons of het Lac de Pannecière waar je kunt zwemmen, bootjes kunt huren en lekker kunt luieren of genieten van de restaurantjes of de natuur. Water is er in overvloed in de Morvan. De Yonne en kleinere rivieren ontspringen in de Morvan en daarom leent dit gebied zich uitstekend voor forellenvangst of (wild)waterkanoën. In en rondom de Morvan zijn ook vele kastelen te vinden, mooie pittoreske steden en natuurlijk de wijnroute van Bourgondië.

In La Celle en Morvan, naast het gemeentehuis is een prachtige rozentuin te vinden die je vrij kunt bezichtigen er rustig een boek kunt lezen of genieten van de natuur.

Dit prachtige oude klooster wat in de 15e eeuw is ingericht voor het verzorgen van zieken en armen is zeker de moeite van bezichtigen waard. Vanuit de binnenplaats kunt u de bijzondere gekleurde geglazuurde dakpannen zien en in het museum kunt u het werk van Rogier van der Weyden bekijken.

In de omgeving zijn vele kastelen te bezoeken. Langs de ‘Route des Ducs de Bourgogne’ zijn zoal 16 kastelen te bezoeken die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Langs de route naar La Celle en Morvan kom je langs het kasteel van Rochepot welke ook echt een aanrader is.

Cascades – La Gorge de la Canche

Op 10 minuten afstand rijden van het huis kunt u een schitterende wandeling maken langs de Gorge de la Canche: een waterloop met verscheidene kleine watervallen. Met een goede wandelkaart kunt u deze route zelfstandig lopen, het is ook mogelijk dit op afspraak met een gids te doen. De duur van de wandeling varieert van 2 uur tot 4 uur.

 

Twee en een half uur rijden van ons huis vandaan, maar zeker de moeite waard zijn de watervallen van Hérisson. De mooiste waterval van Europa is hier te zien langs een route van 7 watervallen. De grootste is 65 meter hoog en je kunt er ook onderdoor lopen. Het is wel aan te raden om een regenjas of een handdoek mee te nemen, want droog houden gaat niet lukken als je er onderdoor wilt lopen!

Les cascades du Hérisson

Reacties zijn gesloten.